Over ons

Over ons

Gefeliciteerd! Je hebt een website gevonden met informatie over een keizersnede. Bijna net zo een groot wonder, als het krijgen van een kind! Ik ben Chantal en moeder van Tom. Ik kon tijdens mijn eerste zwangerschap weinig vinden over een keizersnede. Ik hoorde tijdens de 30-weken-echo dat ik bij de ‘gelukkigen’ hoorde met een laagliggende placenta en werd dus medisch. Ik zei de klassieke bevallingscursus af. Want ik had weinig aan tips over het wegpuffen van weeën. Maar dan? Ik wilde mij net als alle andere aanstaande moeders ook voorbereiden op de ‘bevalling’. Niet op het wegpuffen van weeën, maar het eerste uur met de baby of de kraamweek. En dan eigenlijk in combinatie met een keizersnede.

 

Bij controles in het ziekenhuis was er vaak weinig tijd en voelde het ongepast om te keuvelen over niet medische onderwerpen. Ik bleef dus een beetje rondlopen met vragen als: hoeveel kleertjes moet ik meenemen naar het ziekenhuis? Of wat is handig om straks in huis te hebben? Een aantal maanden na de geplande keizersnede keek ik terug op een prachtige dag en eerste maanden. Tegelijkertijd had ik een notitieblok volgeschreven. Want ik wilde aanstaande ouders graag meegeven, wat ik zelf gemist had. Hoe kan er zo weinig over te vinden zijn? Tenslotte is 17% van de geboortes in Nederland een keizersnede. Precies een half jaar na mijn keizersnede werd het idee ‘geboren’: Eenkeizersnede.nl. Een website bomvol informatie en tips. In samenwerking met gynaecologen, verloskundigen, kraamverzorgsters en vele andere professionals uit de geboortezorg. Verspreid door heel Nederland. Speciaal voor jou die meer informatie nodig heeft over een keizersnede. Doe er je voordeel mee en bereid je voor op de mooiste dag van je leven!

 

Ben je benieuwd naar mijn verhaal? En wat ik, net als 60% van de vrouwen, overhield aan een keizersnede? Luister dan mijn gesprek met René en Aline terug in de podcast van Mom & Co. Of lees hoe deze website ooit tot stand kwam op Linda.nl!